Futsal- turnauksen  säännöt / FCN

 

Peliaika: 1 x  15 min tehokasta peliaikaa, mitalipelit 1 x 20 min tehokasta peliaikaa (H9 ja nuoremmilla ei ole sijoitus- tai loppupelejä)

Pelikentän koko 20 x 40 metriä, joka on merkitty mustilla ja oransseilla reunaviivoilla. Lattiamateriaali on parketti.

Maalin koko: 2 x 3 m

Pallo: Ottelupallona käytetään futsal-palloa nro 3.

Pelaajamäärä: Poikkeuksena Kaikki Pelaa sääntöihin; joukkueessa 7-15 pelaajaa.

Yksittäinen pelaaja saa edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta ja joukkueenjohtajan tulee luovuttaa turnaustoimistoon allekirjoituksellaan vahvistettu pelaajaluettelo, jossa on pelaajien nimet, pelinumerot ja merkintä voimassa olevasta lisenssistä.

Pelimuoto:  5 v 5 Vaihdot suoritetaan "lentävinä" vaihtoina. Vaihtopelaaja voi tulla kentälle vasta sitten kun vaihtoon tuleva on tullut pois kentältä.

 

Huomioitavaa:

Aloituspotkun on suuntauduttava vastustajan kenttäpuoliskolle. Avauspotkua ei voi potkaista suoraan maaliin, muutoin tuomitaan vastapuolelle maaliheitto. Aloituksessa jokainen pelaaja on omalla kenttä puoliskollaan ja vastustajan vähintään 3 metrin päässä.

 

Maalipotku: Maalivahdin avaukset suoritetaan heittämällä.

- Avausheiton tulee koskea kenttään tai pelaajaan ennen kentän puoliväliä, mikäli pallo menee ilmassa yli  

  puolenkentän tuomitaan vastapuolelle epäsuora vapaapotku.

- Maalivahdille saa palauttaa pallon kerran, jonka jälkeen palautus on sallittu sen jälkeen kun pallon on  

  ylittänyt puolenkentän, tai siihen on koskenut vastajoukkueen pelaaja.

- Maalivahdinalue on merkitty kenttään yhtenäisellä oranssilla viivalla. Alue on puoliympyrä, jonka säde on

  kuusi metriä.

 

Sivurajaheitto suoritetaan rajapotkuna. Rajapotkuissa pallo tulee asettaa rajan päälle ja tulee suorittaa 4 sekunnissa. Rajapotkua antavan pelaajan tukijalan tulee sijaita rajaviivalla tai sen ulkopuolella. Rajapotkusta ei voi tehdä suoraan maalia.

 

Kulmapotkut suoritetaan kentän kulmasta. Mikäli pallo menee suoraan maaliin koskematta pelaajiin tuomitaan siitä maaliheitto.

 

Muurin etäisyys: Vapaapotkuissa, sekä raja- ja kulmapotkuissa muurin tulee olla 5 metrin päässä pallosta, ja 4 sekunnin sääntö voimassa.

Aikalisä: Joukkueella on mahdollisuus ottaa yksi yhden minuutin aikalisä per ottelu.

Rangaistuspotku suoritetaan 6 metristä maalivahdin alueen rajalta.

Rangaistuslaukauskilpailu suoritetaan normaalien jalkapallosääntöjen mukaisesti sijoitus- ja mitalioteluissa mikäli peli on tasan varsinaisen peliajan päätyttyä.

 

Kotijoukkue: Otteluohjelmassa vasemman puoleinen joukkue on kotijoukkue. Mikäli molemmilla joukkueilla on samanväriset pelipaidat, niin vierasjoukkue pukee ylleen peliliivit (joukkueilla tulee olla mukana omat liivit).

 

Sijoitus: Voitetusta ottelusta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden pisteen.

Jos joukkueet päätyvät alkusarjassa tasapisteisiin määräytyy keskinäinen paremmuus seuraavasti:

1.         Keskinäisten otteluiden tulokset

2.        Koko sarjan maaliero

3.         Koko sarjassa tehdyt maalit

4.         Arpa

 

H9 ja nuorempien turnauksissa ei lasketa tuloksia eikä pidetä sarjataulukoita. Otteluohjelmat laaditaan etukäteen koko turnauksen ajaksi.

 

Varoitukset: Otteluissa on käytössä ainoastaan Vihreä -kortti. Tuomarit neuvovat pelaajia pelitilanteissa ja kertovat esim. vapaapotkuun johtaneen rikkeen pelaajille.

 

Turnauksen juryn kokoonpano on seuraava: yksi järjestävän seuran edustaja, erotuomariston edustaja sekä yksi edustaja vierasjoukkueista. Protestimaksu on 100 euroa, joka tulee maksaa kirjallisen protestin jättämisen yhteydessä viimeistään tunnin kuluessa ko. pelin päättymisestä. Maksu palautetaan mikäli, protesti hyväksytään.